“Republika Srpska u ritmu Evrope”: Pale pobjednik festivala

U sportskoj dvorani “Arena” u Gradišci održan je prestižni dječiji i omladinski Festival “Republika Srpska u ritmu Evrope” na kojem su se takmičili vokalni i plesni izvođači iz 18 gradova i opština Srpske.Pobjednik festivala u Gradišci su Pale.

Pored Pala, pet prvoplasiranih nastupiće na finalnom takmičenju “Ritam Evrope” u Sjevernoj Makedoniji, a to su još domaćin Gradiška, Prnjavor, Derventa i Prijedor.

Učesnici Festivala predstavljaju različite zemlje Evrope, odnosno izvode pjesme iz tih država, a pobjednici osvajaju nagradno putovanje u zemlju koju predstavljaju.U revijalnom dijelu Festivala predstavile su se djevojčice iz Kikinde, pobjednice ovogodišnjeg takmičenja “Ritam Evrope” u Srbiji.

Gradiška je bila domaćin festivala kao aktuelni pobjednik prošlogodišnjeg takmičenja “Republika Srpska u ritmu Evrope” koje je održano u Kotor Varošu.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić istakao je da je Gradiška večeras bila centar ne samo regiona, već i Evrope, jer je domaćin sjajnog festivala “Ritam Evrope”, koji je u ovaj grad doveo učesnike iz 18 gradova i opština.

Osim u Republici Srpskoj i Srbiji, Festival “Ritam Evrope” održava se i u Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i na Kipru.