Trebinjcima na poklon koncert povodom Svjetskog dana turizma

Svjetski dan turizma, 27. septembar, u Trebinju ove godine dočekuju sa rekordnim pokazateljima o posjeti najjužnijem gradu Republike Srpske, te je tog dana za sugrađane planiran koncert rok grupe “Osvajači”, saopštili su iz gradske Turističke organizacije.U Trebinju je za osam mjeseci evidentirano 131.817 noćenja turista ili za 13,5 odsto više u odnosu na prošlu godinu.

Očekuje se da bi ove godine, prvi put u istoriji, taj grad mogao zabilježiti više od 200.000 noćenja, kažu u Turističkoj organizaciji.

Najjužniji grad Srpske u ovoj godini najviše su posjećivali turisti iz Srbije, a zatim i iz Turske, Crne Gore, Hrvatske i Grčke.

Koncert grupe “Osvajači” biće održan na platou ispred Kulturnog centra u 21.00 čas.

Organizator ovog događaja su firme “SET – Samit energetike Trebinje” i “B prodakšn” u saradnji sa gradom Trebinjem i gradskom Turističkom organizacijom.

​Svjetski dan turizma tradicionalno se obilježava 27. septembra s ciljem jačanja svijesti o turizmu i njegovom privrednom, društvenom, političkom i kulturnom značaju. Tog dana je osnovana i Svjetska turistička organizacija.