Revija predstava za decu „Oktobarske čarolije“ u Užicu

Revija predstava za decu „Oktobarske čarolije“ održaće se u Narodnom pozorištu Užice, od 16. do 20. oktobra.

Užičko pozoršte organizuje tu manifestaciju sedmi put, a najmlađa publika gledaće pet komada pozorišta iz Užica, Beograda, Kruševca i Kragujevca.

Reviju će otvoriti ansambl NP Užice, koji će u ponedeljak, 16. oktobra, u 10 i 12 časova igrati komad „Vasilisa Prekrasna“ (Miodrag Miša Stanisavljević/Vahidin Prelić).

Narednog dana, u 14 i 16 časova, gostovaće Akademija 28 iz Beograda sa predstavom „Ivica i Marica“, po motivima istoimene bajke.U sredu, 18. oktobra, u 10 i 12 časova, Pro-art iz Beograda gostuje sa komadom „Petar Pan“, po motivima istoimenog crtanog filma.

Ansambl Kuševačkog pozorišta, u četvrtak, 19 oktobra, u 16 i 19 časova, predstaviće se „Hrabrom krojačicom“ (Jelena Paligorić Sinkević/Marko Torlaković).

Poslednjeg dana, 20. oktobra, na programu je „Ježić Žožo“ (Kuzman Krstev/Emilija Mrdaković) Pozorišta za decu i mlade Kragujevac.

Sve predstave su namenjene deci predškolskog uzrasta i učenicima do četvrtog razreda osnovne škole, a igraće se na velikoj sceni Narodnog pozorišta Užice.

Cena ulaznice za organizovane posete je 300, a pojedinačna ulaznica u slobodnoj prodaji košta 500 dinara.