“Dani Srpske kuće” od 31. oktobra do 2. novembra, cilj – izgradnja kuća za višečlane porodice

Manifestacija “Dani Srpske kuće” biće održana od 31. oktobra do 2. novembra u Banjaluci s ciljem da se prikupe sredstva za izgradnju kuća za višečlane socijalno ugrožene porodice u Republici Srpskoj. Organizator Fondacija Srpska kuća ove godine odlučila je da program čine predstve za djecu, omladinu i odrasle.Mi pravimo kuće, a oni dom! – jedan je od slogana fondacije “Srpska kuća” koja ove godine gradi kuće za četiri višečlane socijalno ugrožene porodice iz Banjaluke, Јezera i Dervente.

Nizom aktivnosti prikupljaju sredstva ne samo za izgradnju već i za kompletno opremanje kuća, a jedna od aktivnosti je i manifestacija “Dani Srpske kuće” u okviru koje će biti odigrane tri predstave pozorišta iz Beograda, Trebinja i Banjaluke.


Manifestacija počinje 31. oktobra izvođenjem monodrame Јefimija trebinjskog pozorišta Male stvari za srednjoškolce. 1. novembra na programu je predstava “Ne igraj na Engleze”.Dani Srpske kuće završavaju dječijom predstavom “Јunak u tregerima” Dječijeg pozorišta Republike Srpske 2. novembra.

Ulaznice za djecu i omladinu su 5 KM na dobrovoljnoj bazi, a za predstavu gostiju iz Srbije su 20, 50 i 100 maraka i već od sutra mogu se nabaviti na biletarnici Dječijeg pozorišta.

Sav prihod od prodatih ulaznica biće usmjeren u humane svrhe, za izgradnju kuća socijalno ugroženim višečlanim porodicama Republike Srpske.